Profil uczestników
Szkolenie przeznaczone jest dla osób odpowiedzialnych za utrzymanie ruchu i specjalistów ds. jakości.
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z rolą służb utrzymania ruchu w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności a także wymiana wymiana doświadczeń.
Program szkolenia
- wymagania standardów w branży spożywczej w odniesieniu do wymagań technicznych
- programy warunków wstępnych (PRP) i kolejność działań wg ISO 22000
- programy infrastruktury i utrzymania wg IFS 6 i BRC 7
- PN EN 1672-1:2014- wymagania z zakresu bezpieczeństwa; Znak CE
- wymagania na poziomie zarządczym: zarządzanie usługami, obszary ryzyka i Food Defense, gotowość i reagowanie na sytuacje kryzysowe, walidacja a weryfikacja
- HACCP: 12 etapów- 7 podstawowych zasad
- schematy- diagramy przebiegu: IFS
- układ, przepływ produktów i segregacja wg BRC
Forma szkolenia
wykłady, ćwiczenia, dyskusja
W cenę wliczono
materiały szkoleniowe, certyfikat, lunch, przerwy kawowe
Termin
szkolenia:
Planowane terminy: 17.04.2020
Miejsce
szkolenia i czas szkolenia:
Siedziba DQS Polska w Warszawie lub siedziba klienta.
Szkolenie 1-dniowe, 8 godzin szkoleniowych.
Koszt szkolenia wynosi 500 zł netto.