Profil uczestników
Szkolenie przeznaczone jest dla kierownictwa organizacji oraz osób odpowiedzialnych za wdrażanie, utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w firmach spożywczych.
Cel szkolenia
Zapoznanie uczestników szkolenia z wymaganiami prawnymi w zakresie znakowania żywności i ich interpretacją m.in. odpowiedzialność podmiotu, nadzór i kontrola, oraz jakie informacje muszą być przekazywane konsumentom nabywającym produkty spożywcze.
Program szkolenia
- Rozporządzenie WE 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
- Etykietowanie niektórych substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
- Zasady znakowania żywności wartością spożywczą
- Wymagania w zakresie stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności
- Zasady umieszczania na etykietach dodatków do żywności, aromatów i enzymów na etykietach
Forma szkolenia
Szkolenie online
W cenę wliczono
materiały szkoleniowe, certyfikat
Termin szkolenia:
Planowane terminy: 22.07.2020
Czas szkolenia:
Szkolenie 1-dniowe, 8 godzin szkoleniowych.
Koszt szkolenia wynosi 500 zł netto.