Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników rodzajami zafałszowań żywności ekologicznej, metodami wykrywania i walki z fałszerstwem żywności, a także polskimi i unijnymi przepisami prawnymi mającymi na celu przeciwdziałanie fałszowaniu żywności.
Zakres merytoryczny szkolenia:
- aspekty prawne w aspekcie fałszowania żywności
- przegląd zafałszowań żywności w Polsce i w Unii Europejskiej
- działania Unii Europejskiej w zakresie kontroli i zwalczania zafałszowań żywności
- prawne konsekwencje fałszowania żywności
- rodzaje zafałszowań żywności
- metody wykrywania zafałszowań
- zarządzanie food fraud z poziomu organizacji
- etapy realizacji planu ograniczania i oceny ryzyka
- specjalistyczne wymagania rolnictwa ekologicznego w kwestii zafałszowań
Szkolenie prowadzone jest w formie wykładu oraz ćwiczeń praktycznych, zakończone testem i wydaniem certyfikatu.
Termin szkolenia:
Planowane terminy: 27-28.06.2019 r., 12-13.09.2019 r., 28-29.11.2019 r.
Miejsce szkolenia i czas szkolenia:
Siedziba DQS Polska w Warszawie lub siedziba klienta.
Szkolenie 2-dniowe, 16 godzin szkoleniowych.
Koszt szkolenia wynosi 920 zł netto.