Szkolenie przeznaczone jest głównie dla osób odpowiedzialnych za wdrażanie, utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w firmach spożywczych.

Celem szkolenia jest prezentacja i praktyczna interpretacja wymagań standardu IFS 6.1, omówienie zmian a także wymiana doświadczeń.

Zakres merytoryczny szkolenia:

  • wymagania ogólne dotyczące bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań prawnych wymagań klientów
  • rozwój standardu IFS w Polsce i na świecie
  • zmiany w standardzie IFS- wersja 6.1
  • cele i priorytety systemu IFS Food, podstawowe definicje
  • praktyczna (auditowa) interpretacja wymagań IFS 
  • system ocen IFS i K.O. kryteria
  • system certyfikacji na zgodność z normą IFS

Szkolenie prowadzone jest w formie wykładu oraz ćwiczeń praktycznych, zakończone egzaminem i wydaniem certyfikatu.

Termin szkolenia: 
Planowane terminy: 11.07.2019 r., 10.09.2019 r., 29.10.2019 r., 11.12.2019 r.

Miejsce szkolenia i czas szkolenia:
Siedziba DQS Polska w Warszawie lub siedziba klienta.
Szkolenie 1-dniowe, 8 godzin szkoleniowych.

Koszt szkolenia wynosi 480 zł netto.