Szkolenie przeznaczone jest głównie dla osób odpowiedzialnych za wdrażanie, utrzymanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w firmach spożywczych.
Celem szkolenia jest prezentacja i praktyczna interpretacja wymagań standardu IFS 6.1, omówienie zmian a także wymiana doświadczeń.
Zakres merytoryczny szkolenia:
- wymagania ogólne dotyczące bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań prawnych wymagań klientów
- rozwój standardu IFS w Polsce i na świecie
- zmiany w standardzie IFS- wersja 6.1
- cele i priorytety systemu IFS Food, podstawowe definicje
- praktyczna (auditowa) interpretacja wymagań IFS
- system ocen IFS i K.O. kryteria
- system certyfikacji na zgodność z normą IFS
Szkolenie prowadzone jest w formie wykładu oraz ćwiczeń praktycznych, zakończone egzaminem i wydaniem certyfikatu.
Termin szkolenia:
Planowane terminy: 11.07.2019 r., 10.09.2019 r., 29.10.2019 r., 11.12.2019 r.
Miejsce szkolenia i czas szkolenia:
Siedziba DQS Polska w Warszawie lub siedziba klienta.
Szkolenie 1-dniowe, 8 godzin szkoleniowych.
Koszt szkolenia wynosi 480 zł netto.