Profil uczestników

Szkolenie przeznaczone jest dla osób zajmujących się wdrożeniem, utrzymaniem i rozwojem systemu HACCP w przedsiębiorstwach spożywczych niezależnie od wielkości i zakresu realizowanych zadań. W szczególności zapraszamy przedstawicieli zakładowych zespołów HACCP.

Cel szkolenia

Interpretacja wymagań systemu zapewniania bezpieczeństwa żywności, prezentacja zasad dokumentowania systemu HACCP, inspiracja do bardziej krytycznego spojrzenia na funkcjonujący w firmie system HACCP w celu jego doskonalenia

Program szkolenia

  • Obecny stan prawny i historia HACCP
  • Wymagania Codex Alimentarius
  • Aktualne problemy (RASF)
  • Wymagania dokumentacyjne- najczęściej popełniane błędy
  • Opis produktu, analiza zagrożeń
  • Schemat przebiegu procesu
  • Instrukcje monitorowania systemu HACCP
  • Doskonalenie systemu HACCP- baza potrzebnych informacji

Forma szkolenia
wykłady, dyskusja

W cenę wliczono

materiały szkoleniowe, certyfikat, lunch, przerwy kawowe

Termin szkolenia:
Planowane terminy: 21.05.2020

Miejsce szkolenia i czas szkolenia:
Siedziba DQS Polska w Warszawie lub siedziba klienta.
Szkolenie 1-dniowe, 8 godzin szkoleniowych.

Koszt szkolenia wynosi 450 zł netto.