Profil uczestników
Szkolenie przeznaczone jest dla osób zajmujących się wdrożeniem, utrzymaniem i rozwojem systemu HACCP w przedsiębiorstwach spożywczych niezależnie od wielkości i zakresu realizowanych zadań. W szczególności zapraszamy przedstawicieli zakładowych zespołów HACCP.
Cel szkolenia
Interpretacja wymagań systemu zapewniania bezpieczeństwa żywności, prezentacja zasad dokumentowania systemu HACCP, inspiracja do bardziej krytycznego spojrzenia na funkcjonujący w firmie system HACCP w celu jego doskonalenia
Program szkolenia
- Obecny stan prawny i historia HACCP
- Wymagania Codex Alimentarius
- Aktualne problemy (RASF)
- Wymagania dokumentacyjne- najczęściej popełniane błędy
- Opis produktu, analiza zagrożeń
- Schemat przebiegu procesu
- Instrukcje monitorowania systemu HACCP
- Doskonalenie systemu HACCP- baza potrzebnych informacji
Forma szkolenia
wykłady, dyskusja
W cenę wliczono
materiały szkoleniowe, certyfikat, lunch, przerwy kawowe
Termin
szkolenia:
Planowane terminy: 21.05.2020
Miejsce
szkolenia i czas szkolenia:
Siedziba DQS Polska w Warszawie
lub siedziba klienta.
Szkolenie 1-dniowe, 8 godzin szkoleniowych.
Koszt szkolenia wynosi 450 zł netto.