Uczestnicy szkolenia zapoznają się ze zmianami w związku z publikacją nowych wersji standardów BRC i IFS, co pozwoli skutecznie zarządzać i nadzorować systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakładach produkcyjnych.
Zakres merytoryczny szkolenia:
- wymagania ogólne dotyczące bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań prawnych i wymagań klientów
- rozwój standardów BRC i IFS w Polsce i na świecie
- porównanie BRC w. 7 i BRC w. 8
- omówienie i interpretacja nowych/zmienionych wymagań BRC
- przypomnienie i interpretacja wymagań fundamentalnych BRC
- wymagania standardu IFS 6.1
- zmiany względem IFS 6 – przykłady rozwiązań
- wybrane wymagania BRC i IFS – ćwiczenia
Szkolenie prowadzone jest w formie wykładu oraz ćwiczeń praktycznych, zakończone egzaminem i wydaniem certyfikatu.
Termin szkolenia:
Planowane terminy: 21-22.08.2019 r., 8-9.10.2019 r.
Miejsce szkolenia i czas szkolenia:
Siedziba DQS Polska w Warszawie lub
siedziba klienta.
Szkolenie 2-dniowe, 16 godzin szkoleniowych.
Koszt szkolenia wynosi 920 zł netto.