Uczestnicy szkolenia zapoznają się ze zmianami w związku z publikacją nowych wersji standardów BRC i IFS, co pozwoli skutecznie zarządzać i nadzorować systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakładach produkcyjnych.

Zakres merytoryczny szkolenia:

  • wymagania ogólne dotyczące bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań prawnych i wymagań klientów
  • rozwój standardów BRC i IFS w Polsce i na świecie
  • porównanie BRC w. 7 i BRC w. 8
  • omówienie i interpretacja nowych/zmienionych wymagań BRC
  • przypomnienie i interpretacja wymagań fundamentalnych BRC
  • wymagania standardu IFS 6.1
  • zmiany względem IFS 6 – przykłady rozwiązań
  • wybrane wymagania BRC i IFS – ćwiczenia

Szkolenie prowadzone jest w formie wykładu oraz ćwiczeń praktycznych, zakończone egzaminem i wydaniem certyfikatu.

Termin szkolenia: 
Planowane terminy: 21-22.08.2019 r., 8-9.10.2019 r.

Miejsce szkolenia i czas szkolenia:
Siedziba DQS Polska w Warszawie lub siedziba klienta.
Szkolenie 2-dniowe, 16 godzin szkoleniowych.

Koszt szkolenia wynosi 920 zł netto.