Profil uczestników

Osoby odpowiedzialne za tworzenie i utrzymanie systemu zarządzania w organizacji, kierownicy oraz menadżerowie, osoby zainteresowane tematyką szkolenia

.Cel szkolenia

Podczas szkolenia uczestnicy zapoznają się z pojęciem bezpieczeństwa żywności w ujęciu systemowym, Food crime, Food defence oraz Food froud.

Program szkolenia

  1. Bezpieczeństwo żywności w ujęciu systemowym a zjawisko kultury organizacyjnej
    • Pojęcie bezpieczeństwa żywności
    • Bezpieczeństwo żywności a jego brak
    • Ogólne strefy zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności
  2. Kultura bezpieczeństwa żywności
    • Definicje kultury organizacyjnej
    • Relacje, kultura a struktura organizacji
    • Kultura i klimat bezpieczeństwa żywności
    • Modele i typologie kultury organizacyjnej
    • Just culture jako część kultury bezpieczeństwa żywności
  3. Kształtowanie kultury organizacyjnej w aspekcie bezpieczeństwa żywności
    • Istota i możliwości kształtowania kultury bezpieczeństwa żywności
    • Poziomy dojrzałości kultury bezpieczeństwa żywności
    • Etapy wdrażania kultury bezpieczeństwa żywności
    • Pomiar kultury bezpieczeństwa żywności     
  4. Przestępstwa wymierzone w żywność – zjawisko food crime
    • Definicja zjawiska food crime
    • Rodzaje przestępstw wobec żywności
    • Przeciwdziałanie zjawisku food crime

Warsztaty: Określenie poziomu kultury bezpieczeństwa organizacji i działań doskonalących

  1. Food defence – ryzyko związane z zanieczyszczeniem żywności
  2. Food froud – autentyczność środków spożywczych

Forma szkolenia
Szkolenie online

W cenę wliczono

materiały szkoleniowe, certyfikat

Termin szkolenia:
Planowane terminy: 4-5.08.2020, 22-23.09.2020

Miejsce szkolenia i czas szkolenia:
Szkolenie 2-dniowe, 16 godzin szkoleniowych.

Koszt szkolenia wynosi 960 zł netto.