Profil uczestników
Osoby odpowiedzialne za tworzenie i utrzymanie systemu zarządzania w organizacji, kierownicy oraz menadżerowie, osoby zainteresowane tematyką szkolenia
.Cel szkolenia
Podczas szkolenia uczestnicy zapoznają się z pojęciem bezpieczeństwa żywności w ujęciu systemowym, Food crime, Food defence oraz Food froud.
Program szkolenia
- Bezpieczeństwo żywności w ujęciu systemowym a zjawisko kultury organizacyjnej
- Pojęcie bezpieczeństwa żywności
- Bezpieczeństwo żywności a jego brak
- Ogólne strefy zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności
- Kultura bezpieczeństwa żywności
- Definicje kultury organizacyjnej
- Relacje, kultura a struktura organizacji
- Kultura i klimat bezpieczeństwa żywności
- Modele i typologie kultury organizacyjnej
- Just culture jako część kultury bezpieczeństwa żywności
- Kształtowanie kultury organizacyjnej w aspekcie bezpieczeństwa żywności
- Istota i możliwości kształtowania kultury bezpieczeństwa żywności
- Poziomy dojrzałości kultury bezpieczeństwa żywności
- Etapy wdrażania kultury bezpieczeństwa żywności
- Pomiar kultury bezpieczeństwa żywności
- Przestępstwa wymierzone w żywność – zjawisko food crime
- Definicja zjawiska food crime
- Rodzaje przestępstw wobec żywności
- Przeciwdziałanie zjawisku food crime
Warsztaty: Określenie poziomu kultury bezpieczeństwa organizacji i działań doskonalących
- Food defence – ryzyko związane z zanieczyszczeniem żywności
- Food froud – autentyczność środków spożywczych
Forma szkolenia
Szkolenie online
W cenę wliczono
materiały szkoleniowe, certyfikat
Termin szkolenia:
Planowane terminy: 4-5.08.2020, 22-23.09.2020
Miejsce szkolenia i czas szkolenia:
Szkolenie 2-dniowe, 16 godzin szkoleniowych.
Koszt szkolenia wynosi 960 zł netto.