Profil uczestników
Na szkolenie zapraszamy szczególnie kandydatów na auditorów wewnętrznych oraz auditorów wewnętrznych systemów zarządzania funkcjonujących w przedsiębiorstwach spożywczych niezależnie od wielkości i zakresu realizowanych zadań
Cel szkolenia
Podczas szkolenia omówiona zostanie rola i znaczenie auditów wewnętrznych dostawców. Uczestnicy będą mogli nabyć nowe lub doskonalić posiadane umiejętności auditorskie oraz wymienić doświadczenia.
Program szkolenia
- System certyfikacji na zgodność z normą BRC i IFS – omówienie wymagań standardu.
- Audit wewnętrzny – rola auditów w systemach zarządzania
- Zasady prowadzenia auditów
- Cechy osobowościowe, kwalifikacje i kompetencje auditorów, podstawy psychologii auditu
- Doskonalenie warsztatu auditora wewnętrznego:
– formułowanie i klasyfikacja niezgodności,
– działania poauditowe,
– działania korygujące i zapobiegawcze,
– ocena skuteczności działań - Audity dostawców w odniesieniu do zakresu obejmującego bezpieczeństwo produktów:
– kompetencje auditora
– bezpieczeństwo produktu, indetyfikalność
– przegląd HACCP
– dobre praktyki produkcyjne - System certyfikacji na zgodność z normą BRC i IFS – omówienie wymagań standardu.
- Audit wewnętrzny – rola auditów w systemach zarządzania
- Zasady prowadzenia auditów
- Cechy osobowościowe, kwalifikacje i kompetencje auditorów, podstawy psychologii auditu
- Doskonalenie warsztatu auditora wewnętrznego:
– formułowanie i klasyfikacja niezgodności,
– działania poauditowe,
– działania korygujące i zapobiegawcze,
– ocena skuteczności działań - Audity dostawców w odniesieniu do zakresu obejmującego bezpieczeństwo produktów:
– kompetencje auditora
– bezpieczeństwo produktu, indetyfikalność
– przegląd HACCP
– dobre praktyki produkcyjne
– raport z auditu
Forma szkolenia
szkolenie online
W cenę wliczono
materiały szkoleniowe, certyfikat
Termin szkolenia:
Planowane terminy: 15-16.09.2020
Czas szkolenia:
Szkolenie 1-dniowe, 8 godzin szkoleniowych.
Koszt szkolenia wynosi 960 zł netto.